bl!ndman & haevn

# Zeeland Nazomerfestival 2019

BL!NDMAN & HEAVN

vrijdag 30 augustus, 21u00

Het saxofoonkwartet BL!NDMAN staat tijdens ZNF 2019 op de planken met De Vallei. Tijdens deze openingsavond gaan ze op de klassieke tour met Bach, maar brengen ook werk van Louis Andriessen, Steve Reich en Eric Sleichim. 
BL!NDMAN werd in 1988 opgericht door saxofonist en componist Eric Sleichim. Eric Sleichim en BL!NDMAN verwierven internationale faam met hun multidisciplinaire benadering. Van bij de start kregen ze opdrachten vanuit de theater- en danswereld, ontwikkelden multimediale voorstellingen en voorzagen verschillende stille films van live muziek.
Zo werkten ze o.a. samen met Jan Fabre, Anne Teresa De Keersmaeker, Heiner Goebbels en Ivo Van Hove.

Met hun cinematische en meeslepende melodieën en warme stemgeluid neemt HAEVN je mee in een oneindig droomlandschap.
HAEVN werd opgericht door songwriter Marijn van der Meer & filmcomponist Jorrit Kleijnen, werkend vanuit hun studio in Amsterdam. Voordat ze materiaal vrijgaven, werkten ze samen met Tim Bran, de befaamde producer achter London Grammar en Birdy. Deze samenwerking resulteerde in de singles 'Finding Out More' en 'Where the Heart is' en trok meteen de aandacht van twee grote automerken die HAEVN's muziek gebruikten in hun advertentiecampagnes. Deze massale exposure gaf de band een voorsprong en touring was de volgende stap. Al snel vonden Marijn en Jorrit hun muzikale vleugels in gitarist Tom Veugen, drummer David Broeders en bassist Mart Jeninga. In september 2015 gaf HAEVN hun eerste live optreden. De unieke combinatie van filmische melodieën uitgevoerd door de warme stem van Marijns heeft de harten veroverd van vele muziekliefhebbers in heel Europa.

PopaanZee - 20u30
AAD is een Zeeuws/Rotterdamse band en staat voor ambient alternative rock. De muziek die zij maken is vooral ook meeslepend, aangrijpend en mooi. Zowel op het podium als op hun debuutalbum Tales From The Dirthouse. Een verhaal van vallen en opstaan gevat in 10 unieke nummers. Nummers die het gehele spectrum van de alternative rock opzoeken: zacht, mooi, maar ook ruig en hard.

PopaanZee 20u30 AAD 21u00 BL!NDMAN 22u30 HAEVN Locatie Festivalhart Abdijplein Middelburg