Bloedband

# Zeeland Nazomerfestival 2019

Bloedband

5, 6, 7 sep

over broers en zussen – een eerste werkpresentatie

Als broer en zus ken je elkaar door en door. Maar ook jaloezie en concurrentie komen vaak boven borrelen. De ergernis als zij weer eens te slim uit de hoek komt, of als hij zichzelf moet bewijzen tegenover zijn vrienden. Broers en zussen moeten het met elkaar zien te rooien, in ieder geval die eerste twintig jaar. En hoe oud je ook bent, het kind komt altijd weer in je naar boven. Choreograaf Anne Suurendonk maakt een voorstelling met vier dansers over die bijzondere band.

Bloedband wordt gedanst door échte broers en zussen; Liam en Feadan McCall vormen één van deze koppels en krijgen partij van twee dansende zussen. Bloedband gaat over een relatie waarin je je leven lang wordt getest, scherp gehouden, uitgedaagd en opgevangen. Over imiteren en je afzetten. En over dat moment waarop je in woede uitroept: “volgens mij ben ik geadopteerd!”.

Tijdens het Zeeland Nazomerfestival wordt de eerste hand gelegd aan Bloedband. Choreografe Anne Suurendonk en de vier dansers duiken het repetitielokaal in en presenteren hun eerste materiaal in de intieme setting van de studio. Ze tonen werk van twee weken repetitie.

Data 5, 6, 7 sep
Aanvang 15u00 (m.u.v. 5 sep.) & 19u00 
Duur 25 min. 
Locatie Studio Zeelandia, Hoogstraat 18, Middelburg
Prijs € 4,50

choreografie Anne Suurendonk dramaturgie Wies Bloemen componist Tom van Wee
 dans met o.a. Feadan McCall en Liam McCall