DE VALLEI

# Zeeland Nazomerfestival 2019

de vallei

28, 29, 31 aug 2, 3 sep

een meeslepend verhaal over de banaliteit van geweld, waarheid en verzoening

Een man (gespeeld door acteur Dirk Roofthooft, de indrukwekkende hoofdrolspeler in Saul, ZNF 2015) vertelt zijn onwaarschijnlijk levensverhaal te midden van de saxofonisten van BL!NDMAN. Zij  ondersteunen, kleuren en becommentariëren zijn tragische vertelling. Tussen hen bevindt zich een raadselachtige vrouw. Is zij zijn bewaarengel? Zijn geweten? Of zijn verloren gewaande dochter? De Vallei is muzikaal geïnspireerd op de 15de eeuwse Missa Gaudeamus van Josquin des Prez.

Hans Op de Beeck hoort als veelzijdig beeldend kunstenaar tot de internationale top en heeft een zwak voor podiumkunsten. De Vallei maakt hij vanuit een persoonlijke fascinatie. Eric Sleichim is oprichter van het bekende saxofoonkwartet BL!NDMAN en staat garant voor eigenzinnige composities voor theater, dans, performances, films, kunstvideo’s, tentoonstellingen en concerten. Hij werkte samen met grote namen als choreografen Anne Teresa De Keersmaeker (Rosas) en Wim Vandekeybus (Ultima Vez) en regisseurs als Guy Cassiers (Ro Theater) en Ivo Van Hove (Toneelgroep Amsterdam). 

Locatie voor De Vallei (een apocalyps) is de Machinefabriek in Vlissingen, een indrukwekkend voorbeeld van industrieel erfgoed, en precies 100 jaar oud. Er wordt gespeeld in de hal waar vroeger de motoren werden gebouwd voor Scheepswerf De Schelde. De sfeer sluit aan bij de metalen arenavormige constructie die Hans Op de Beeck ontwierp.

Data 28 (première) 29, 31 aug, 2, 3 sep 2019  
Aanvang 20u30  
Duur 75 min. 
Locatie Machinefabriek Vlissingen 
Prijs €30,- /CJP: €27,50 

De verdieping

ZNF Lunchtafelgesprek Multitalent Hans Op de Beeck verzorgde voor De Vallei zowel tekst, regie, decor als kostuums. Directeur Marjan Ruiter van het Zeeuws Museum gaat in gesprek met Hans Op de Beeck over zijn werk en zijn fascinatie voor theater. Componist Eric Sleichim licht zijn muzikale keuzes toe en situeert zijn saxofoonkwartet Bl!ndman.
Datum 29 aug
Aanvang 12u15 – 13u00
Prijs € 5,00 (incl. lunch)
Tickets 

Historische rondleiding Rondleiding over het Scheldekwartier en de 100 jaar oude Machinefabriek in Vlissingen.
Datum 29 aug
Aanvang 19u00
Prijs Gratis op vertoon van entreebewijs, reserveren verplicht via verdieping@theaterzeelandia.nl

Inleiding Inleinding op locatie door artistiek leider en dramaturg Alex Mallems.
Datum 2 sep
Aanvang 20u00
Prijs Gratis op vertoon van entreebewijs

Soif's ZNF menu Geniet van bouillabaisse en Zeeuwse mosselen voorafgaand aan de voorstelling in restaurant Soif, Vlissingen.
Reserveer via www.so-if.nl

Fietstocht Bij de tentoonstelling ‘Nooit meer werken’ ontwikkelde het Zeeuws Museum een fietstocht van Middelburg via Vlissingen naar Breskens langs industrieel erfgoed. Combineer de fietstocht met de voorstelling De Vallei in de Machinefabriek in Vlissingen.
Download via www.zeeuwsmuseum.nl/fietsrouteconcept Hans Op de Beeck & Eric Sleichim compositie/muzikale leiding Eric Sleichim tekst/regie/decor/kostuums Hans Op de Beeck 
spel Dirk Roofthooft zang Claron Mcfadden/Lore Binon ensemble BL!NDMAN saxofonisten Raf Minten, Koen Maas, Pieter Pellens, Piet Rebel 
dramaturgie Tobias Kokkelmans artistiek advies Alex Mallems licht Peter Quasters geluidstechniek Karel Marijnissen productie Theaterproductiehuis Zeelandia & Muziektheater Transparant co-productie deSingel, BL!NDMAN, TANDEM scène nationale en Romaeuropa Festival