Frank Boeijen

#Zeeland Nazomerfestival 2019

Frank Boeijen

donderdag 5 sep, 21u00

Hoe zou de Nederlandstalige popmuziek eruit zien zonder Frank Boeijen? In zijn veertigjarige carrière heeft hij het genre mede vormgegeven. We kennen zijn hits allemaal: Zwart Wit, Kronenburg Parken Zeg me dat het niet zo is, Koud in mijn hart of Vaderland inmiddels solide verankerd in het Nederlandse collectieve geheugen.

Zijn onmiskenbare stem, de liedjes uit het hart, zijn band die past als een warme jas. Zijn teksten beklijven en de muziek vervoert. 

PopaanZee - 20u30
Broekema, van origine een Vlaardinger, woont reeds enkele jaren woont hij in de binnenstad van Middelburg. Het was de liefde die hem naar deze stad bracht, hij ging nooit meer weg. Vanuit zijn Broekema zingt, speelt gitaar of
piano en brengt zo mooie Nederlandstalige
liedjes. Repertoire van Shaffy tot Hazes en eigen werk.is muziek een deel van zijn leven. Muziek- en zanglessen ontwikkelden hem tot de muzikant die hij vandaag is. Hij speelt altijd met volle overgave. 
Broekema ontstond door een Nederlandstalige ode aan zijn lief. Want sinds hij in Zeeland woont, gaat zijn voorkeur opnieuw uit naar het zingen en spelen van unieke Nederlandstalige liedjes. Zijn stem leent zich daar uiterst goed voor. Vaak nummers van een ander, maar tegenwoordig steeds meer eigen werk.

PopaanZee 20u30 Broekema 21u00 Frank Boeijen Locatie Festivalhart Abdijplein Middelburg