Nielson

# Zeeland Nazomerfestival 2019

Nielson

vrijdag 6 sep, 21u00

De Nederlandse zanger wist het land in te pakken met aanste-kelijke popsongs zoals Beauty & de Brains, Weet Je Wat Het Is en Mannenharten. Op zijn nieuwe album Diamant laat Nielson ook zijn  donkere kant zien.

De titel van het derde album van Nielson zegt eigenlijk alles. Diamant is kleurrijk en veelzijdig, en steeds als je ernaar kijkt (of luistert), ontdek je iets nieuws. Diamant staat voor de vernieuwde Nielson, die zich op dit album van een andere kant laat zien. Zijn nieuwe sound klinkt anders, voelt anders en ís anders: elektronisch, volwassen en internationaal. Nielsons teksten komen rechtstreeks uit zijn hart en zijn eerlijker en persoonlijker dan ooit. En dat is precies de bedoeling.

Het album is een weerspiegeling van de man die Nielson is geworden, sinds zijn carrière in 2012 een vliegende start maakte. Nielson brak door met ritmische, energieke en opgewekte nederpop, maar zes jaar later is het tijd voor het volgende hoofdstuk. Met het succes groeiden niet alleen zijn verantwoordelijkheden, maar ook zijn zelfvertrouwen en ambitie. En de behoefte om zichzelf écht te laten zien. Rauwer, puurder. Want hoe trots hij ook is op alles wat hij eerder schreef, Nielson heeft de wereld meer te bieden.

Nielson werkte voor Diamant samen met Miles Walker, een Amerikaanse mixer/producer die hits van onder meer Beyoncé, Rihanna en Kygo op zijn naam heeft staan. Op de nieuwe tracks maken akoestische klanken plaats voor elektronische beats. Als de tekst daarom vroeg, paste Nielson ook zijn zangtechniek aan. Minder volume, meer beleving, op zoek naar een diepere laag die de muziek nog meer ‘smoel’ gaf. “Kwetsbaarheid is mijn kracht geworden”.

PopaanZee - 20u30
The Family First zijn twee boys uit Zeeland die klaar zijn om hun stempel te drukken in de Nederlandse hiphop scene! Ze bestaan sinds anderhalf jaar en doen het verrassend goed. Met gaande tunes voor in de club, tot de smooth klanken van R&B voor in de woonkamer of in de slaapkamer. Laat je meeslepen door de gekke zanglijntjes van Gayito, gooi daar bovenop nog een goeie verse van Wollfie.T en je hebt die hele The Family First ervaring te pakken. Zelf gaan ze op het moment los in de studio en zijn ze druk bezig met nieuwe muzikale projecten en plannen voor videoclips! 

PopaanZee 20u30The Family First 21u00Nielson Locatie Festivalhart Abdijplein Middelburg