Norway.Today

# Zeeland Nazomerfestival 2019

NOrway. today

29 aug t/m 1 sep en 4 t/m 7 sep

een surrealistisch sprookje over het verlangen naar de dood en de moed om te leven

Julie en August leren elkaar kennen via internet en ontdekken dat ze zielsverwanten zijn. Beiden lijden onder een groot gevoel van leegte. Ze beramen het plan om samen uit het leven te stappen door in een Noors fjord van een 600 meter hoge klif te springen. Maar wanneer ze elkaar in het echt ontmoeten neemt hun avontuur een onverwachte wending.

In 2000 schreef Igor Bauersima met ‘Norway.Today’ een toneelstuk dat de tijdsgeest van het nieuwe millennium perfect aanvoelde. Gebaseerd op waargebeurde feiten gaat Norway.Today over de leefwereld van jongeren vandaag. Hun omgang met de nieuwe media doet de grenzen tussen het echte leven en de virtuele realiteit vervagen.

Theaterproductiehuis Zeelandia biedt een jonge generatie theatermakers het podium om een voorstelling te maken die de polsslag van deze tijd aanvoelt. Regisseur Eva Line de Boer studeerde vier jaar geleden af aan de regieopleiding van de Toneelacademie Maastricht. Zij werd bekroond met de Ton Lutz Award voor de meest veelbelovende afstudeerregie met ‘Euphoria’ en met de René Lobo Stok voor lef, durf & moed van de Toneelacademie Maastricht in 2014. In 2016 won zij de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs en in 2019 de Charlotte Köhler Prijs. Joost Koning en Ayisha Siddiqi zijn twee talentvolle jonge acteurs die geknipt zijn voor de personages. Beiden zijn recent afgestudeerd aan de Toneelacademie Maastricht. Koning speelde twee jaar geleden bij Theaterproductiehuis Zeelandia in ‘Maat voor Maat’ van Shakespeare en kennen we van ‘Penoza’. Siddiqi werkte eerder al samen met regisseur Eva Line de Boer en speelde in ‘Layla M’, een film van Mijke de Jong.

Data 29, 30, 31 aug 1, 4 t/m 7 sep 
Aanvang 19u00
Duur 90 min. 
Locatie verzamelen festivalhart
Prijs €20,- / CJP €15,-

De verdieping

ZNF Lunchtafelgesprek
In Norway.Today beramen twee jonge mensen het plan om samen uit het leven te stappen. Is een voorstelling als deze een geschikt medium om het onderwerp bespreekbaar te maken, of kun je dat beter niet doen? Regisseur Eva Line de Boer, psycholoog Huibrecht Boluijt, Mischa Laeven van Zeeland Zonder Zelfmoord en artistiek leider Alex Mallems gaan met elkaar het gesprek aan.
Datum 28 aug. 
Aanvang 12u15 tot 13u00
Prijs: €5,- (inclusief lunch)
Tickets

Inleiding op locatie door artistiek leider en dramaturg Alex Mallems.
Datum zo 1 sep. 
Aanvang 18u30
Prijs gratis op vertoon van entreebewijs.

spel Ayisha Siddiqi en Joost Koning regie Eva Line de Boer dramaturgie Alex Mallems vorm/licht Tim Vermeulen 
kostuums Manuela Villanova compositie Harpo ’t Hart tekst Igor Bauersima vertaling Tom Kleijn 
productie Theaterproductiehuis Zeelandia