SWINGing affair bigband

# Zeeland Nazomerfestival 2019

swinging affair bigband

zondag 1 september, 21u00

Nazomerdansen met de Swinging Affair Bigband

De Swinging Affair Bigband tovert het Abdijplein om tot New York, New York! Kom geheel in stijl swingen met Miss Jones en Mr Bojangles, duik terug in de tijd met de zwoele nummers van Ella Fitzgerald en laat je meevoeren met de grootste hits van Frank Sinatra, Sammy Davis Jr. en Dean Martin. Ook een paar recentere hits, zoals van Michael Bublé, staan op het repertoire.

Kom geheel in stijl naar het Abdijplein en 'dance the night away'...

PopaanZee - 20u30
In 2018 besloot Christian Ibarra, een in Middelburg woonachtige contrabassist uit Argentinië, zijn medemuzikanten van HANK quintet uit te dagen hem te vergezellen op een langgekoesterde droomreis door de muziek van Charles Mingus, een van zijn muzikale helden.

Charles Mingus was een Amerikaanse contrabassist, pianist, componist en orkestleider die vooral eind jaren vijftig en begin jaren zestig een van de toonaangevende figuren in de jazz was. Kenmerkend voor zijn muziek is de combinatie van in de bigband- en rhythm-and-blues-traditie gewortelde arrangementen met bebopachtige, maar ook vrije improvisaties.

Voor dit bijzondere muzikale avontuur schreef Christian Ibarra nieuwe arrangementen en werd de formatie met twee extra blazers uitgebreid tot een zevenkoppig ensemble MINGO, bestaande uit Karel Haaze (trompet), Martijn Kapel (tenorsax), Ko de Rooij (trombone), Alex van Eenennaam (bastrombone), Gerard Oele (gitaar), Christian Ibarra (contrabas) en Matthijs van der Feen (drums).

PopaanZee 20u30 Mingo 21u00 Nazomerdansen met Swinging Affair Bigband Locatie Festivalhart Abdijplein Middelburg