Wie is bang

# Zeeland Nazomerfestival 2019

wie is bang

26 t/m 31 aug 3 t/m 7 sep

Een ouder acteurskoppel – rollen op het lijf geschreven van Els Dottermans en Han Kerckhoffs – maakt de balans op van de liefde voor elkaar en voor het vak. Als onbetwiste sterren van het gesubsidieerde theater stapten ze ooit over naar de vrije podiumkunsten. Terend op hun bekendheid wilden ze een paar seizoenen goed geld verdienen met een populaire repertoire-klassieker rond een scheldend en drankzuchtig koppel intellectuelen. Daarna zouden ze weer overstappen naar het ‘officiële’ circuit. Daar werden ze echter nooit meer uitgenodigd. Hun vrije ensceneringen flopten en alleen de scheldklassieker blijft avond aan avond volk trekken. 

Het enige wat verandert zijn hun tegenspelers. Twee jongere acteurs die het om den brode een tijdje volhouden maar daarna, net als hun voorgangers, met ruzie vertrekken. Dan snelt Vadertje Staat te hulp. Ze ontvangen subsidie om met jongere acteurs te spelen, op voorwaarde dat ze een buitenlandse afkomst en liefst ook een kleurtje hebben. De eerste kennismaking zet meteen alle onderhuidse conflicten op scherp…

Tom Lanoye (1958) is een gelauwerd auteurs en kind aan huis bij Europese theaterfestivals. Voor Wie is bang werkt hij samen met regisseur Koen De Sutter (Onder het melkwoud en Maat voor Maat) Els Dottermans (Histoire du Soldat, Phaedra) en Han Kerckhoffs (De Uitvreter en Maat voor Maat) zijn acteurs die eerder al hoofdrollen speelden bij Zeelandia. Zij spelen naast de jonge talenten Dilan Yurdakul (Dorian Grey als onderdeel van het Amsterdam Fringe Festival en SNEEUW van NTGent) en Tarikh Janssen (Woefsidestory van het Ro Theater en King Lear van Het Toneel).

WIE IS BANG speelt in de recent gerenoveerde stadsschouwburg van Middelburg.

De voorstelling is een humoristisch en rauw theaterstuk waar mogelijk soms aanstootgevende tekst en ruw taalgebruik in zit.

Data 26 (try-out), 27 (première) t/m 31 aug, 3 t/m 7 sep
Aanvang 20u30 
Duur 90 min. 
Locatie Schouwburg Middelburg
Prijs €30,- / CJP €27,50

De verdieping

ZNF Lunchtafelgesprek De scherpste pen van Vlaanderen Tom Lanoye, auteur van Wie is bang, regisseur Koen de Sutter en artistiek leider Alex Mallems over diversiteit in theater en over de relevantie van toneelspelen vandaag. Na afloop signeert Tom zijn nieuwe boek.
Datum 24 aug
Aanvang 12.15 tot 13.00
Locatie De Drvkkery
Prijs € 5,00 (incl. lunch)
Tickets

Workshop door NTGent Een boeiende workshop voor alle toneelliefhebbers. Duik in het repetitieproces van Wie is bang en kijk ’s avonds met andere ogen naar de voorstelling.
Datum 30 aug
Aanvang 15u30
Duur 2,5 uur
Locatie Schouwburg Middelburg
Prijs ST € 40,00 (incl. voorstelling)

Inleiding op locatie door artistiek leider
Alex Mallems.
Datum 31 aug
Aanvang 20u00
Prijs Gratis op vertoon van entreebewijs

Rondleiding achter de schermen van de vernieuwde Schouwburg Middelburg. Neem een kijkje achter de coulissen en breng een bezoek aan de kleedkamers.
Datum 3 sep
Aanvang 19u30
Prijs Gratis op vertoon van entreebewijs, reserveren verplicht via verdieping@theaterzeelandia.nl

Dinerarrangement Theater-Restaurant De Koepoort heeft ter ere van het Zeeland Nazomerfestival 2019 een speciaal theatermenu samengesteld. Benieuwd naar het theatermenu? Klik hier.

tekst Tom Lanoye   regie Koen De Sutter   spel Els Dottermans, Han Kerckhoffs, Dilan Yurdakul, Tarikh Janssen 
dramaturgie Alex Mallems    vormgeving Stef Stessel    kostuums An De Mol   licht Dennis Diels 
productie NTGent & Theaterproductiehuis Zeelandia