WINTERREISE

# Zeeland Nazomerfestival 2019

Winterreise

28 - 31 aug. en 3 - 7 sept.

beeldend muziektheater over de waanzin van oorlog

Winterreise was de grote theaterhit tijdens Zeeland Nazomerfestival 2018 met enthousiaste reacties van het publiek, lovende recensies in de pers en een uitverkochte reeks voorstellingen. NRC-criticus Kester Freriks riep in Theaterjaarboek 2017/2018 deze Winterreise uit tot ‘Voorstelling met de beste nieuwe muziek/soundscape/compositie.’
Reden voor Zeelandia om deze succesproductie te hernemen op het indrukwekkende Fort Ellewoutsdijk.

Winterreise is het absolute meesterwerk van Franz Schubert en de muzikale leidraad van deze productie. Zangeres Els Mondelaers ontroert en betovert, actrices Mieke De Groote en Simone Milsdochter brengen aangrijpende teksten. Regisseur Niek Kortekaas versterkt met een aantal sterke ingrepen de kracht van Fort Ellewoutsdijk als theaterlocatie en werkt samen met de bekende Middelburgse kunstenaar Piet Dieleman die live schilderijen maakt van verf, klei, kalk en takken.

Data 28 t/m 31 aug 3 t/m 7 sep.
Aanvang 20u30
Duur 1u30
Locatie Fort Ellewoutsdijk
Prijs €27,50 / CJP €25,-

De verdieping

ZNF Lunchtafelgesprek Regisseur Niek Kortekaas, mezzosopraan Els Mondelaers, kunstenaar Piet Dieleman en artistiek leider Alex Mallems maakten vorig jaar de festivalhit Winterreise, een voorstelling die dit jaar hernomen wordt. Hoe kan je de waanzin van oorlog op een theatrale manier vormgeven?
Datum 31 aug
Aanvang 12u15 - 13u00
Prijs € 5,00 (incl. lunch)
Tickets

Fortenmaaltijd Oude tijden herleven op Fort Ellewoutsdijk. Dagelijks wordt in het fort voorafgaand aan de voorstelling een hedendaagse ‘Rats, kuch en bonen’ geserveerd, een typische soldatenmaaltijd (incl. een toetje en koffie of thee).
Data 28 t/m 31 aug en 3 t/m 7 sep.
Aanvang 18u30
Prijs ST € 45,00, (incl. voorstelling) 

Rondje Ellewoutsdijk Ontdek de natuur en cultuur van Fort Ellewoutsdijk. Heb je altijd al willen zien hoe Zeeland er uitzag voor de inpoldering? Ga mee de Zuidgors op, een van de weinige buitendijkse schorren in de Westerschelde. Aansluitend bezoek je het fort en geniet in de voormalige manschapsverblijven van een smakelijk soldatenmaal. Sluit de dag af met een bezoek aan de voorstelling Winterreise.
Data vr 06 sep om 16u30 & za 07 sep om 17u00
Prijs ST € 50,00 (incl. voorstelling)

Inleiding op locatie door artistiek leider en dramaturg Alex Mallems. 
Datum 3 sep. 
Aanvang 20u00
Prijs gratis op vertoon van entreebewijs

Lezing in het Zeeuws Archief Zeeland lag tijdens de Eerste Wereldoorlog aan het front. Dat de oorlog dichtbij was, was bijna dagelijks te horen en te zien.
Datum: vr 30 aug. 
Aanvang: 16u00
Prijs gratis, reserveren verplicht via verdieping@theaterzeelandia.nl

Wandelroute Ellewoutsdijk staat stil bij de Slag om de Schelde die 75 jaar geleden plaatsvond. Het dorp werd in oktober 1944 grotendeels verwoest. 14 fotopanelen laten zien hoe Ellewoutsdijk er voor de Tweede Wereldoorlog uitzag en na de verwoesting. 
Start Dorpshuis en kerk, Ellewoutsdijk 
Download de route hier

regie, scenografie, licht Niek Kortekaas dramaturgie, bewerking teksten Alex Mallems componist Franz Schubert, Johann Sebastian Bach spel Simone Milsdochter & Mieke De Groote zang Els Mondelaers muziek Gwen Cresens beeldend kunstenaar Piet Dieleman productie Theaterproductiehuis Zeelandia